Rendszerhiba történt, ezért a kért funkciót nem tudjuk végrehajtani.
A rendszer tovább használható ezen a linken:

Rendszerhiba történt, ezért a kért funkciót nem tudjuk végrehajtani.
A rendszer tovább használható ezen a linken:

Rendszerhiba történt, ezért a kért funkciót nem tudjuk végrehajtani.
A rendszer tovább használható ezen a linken:

Rendszerhiba történt, ezért a kért funkciót nem tudjuk végrehajtani.
A rendszer tovább használható ezen a linken:
Önkormányzati választás 2006, A VÁLASZTÁSOK EREDMÉNYE: Budapest, Pécs, Győr, Szeged, Miskolc, Debrecen, Békéscsaba, Gödöllő, SZékesfehérvár

ISO 9001

ISO 14001

HACCP

ISO 22000

OHSAS 18001

EMAS

CE

AQAP

ISO 17799

ISO/TS 16949

STandard-Team Kft.


:
Xpedient Tanácsadó Kft.

,


Rendszerhiba történt, ezért a kért funkciót nem tudjuk végrehajtani.
A rendszer tovább használható ezen a linken:

Rendszerhiba történt, ezért a kért funkciót nem tudjuk végrehajtani.
A rendszer tovább használható ezen a linken:

Rendszerhiba történt, ezért a kért funkciót nem tudjuk végrehajtani.
A rendszer tovább használható ezen a linken:

Rendszerhiba történt, ezért a kért funkciót nem tudjuk végrehajtani.
A rendszer tovább használható ezen a linken:
 

Önkormányzati választás 2006

A 2006-os önkormányzati választások, mint általában az önkormányzati választás ugyan kevésbé pártfüggő, mint a parlamenti választások, hiszen a helyi érdekek jobban dominálnak, azonban mindenképpen érdemes figyelnünk a pártpreferencia változásokat, hiszen sokat jelenthetnek a 2006-os önkormányzati választás eredménye szempontjából. Cikkünkben összegyűjtöttük a nagyobb közvéleményktató cégek legfrissebb mért adatait.

Önkormányzati választás 2006 eredmény

 

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresőbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Az önkormányzati választáson a rosszabbul álló fél, jelen esetben a kormánykoalíció igyekszik háttérbe vonulni, és "függetlenek" támogatásával elérni a néha lehetetlent: a megszorító csomag okozta negatív közhangulat ellenére bejutattni embereit az önkormányzatokba. Ilyen, és hasonló technikák ellenére nézzük, mit mond a közvéleméy kutatás 2006 augusztus hónapban:

Tárki közvéleménykutatás július - augusztus (önkormányzati választás 2006)

Az MDF most magabiztosan kerülne be a parlamentbe
A TÁRKI Zrt. választáskutatási programja keretében a felnőtt lakosság körében végzett, 1000 fő megkérdezésén alapuló, a lakosságot életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentatáló kutatás eredményei szerint tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága, míg a pártválasztásukban bizonytalanok aránya továbbra is magas. A Magyar Szocialista Párt támogatottsága a felnőtt lakosságon és a pártot választókon belül, valamint a biztos szavazó pártválasztók körében is nagymértékben csökkent az elmúlt hónapokhoz képest. Míg az előző hónapban a csökkenés nem az ellenzéki pártokat támogatók arányát növelte, hanem a bizonytalan választókét, addig júliusban növekedett az ellenzéki pártokat támogatók tábora. Júniushoz hasonlóan ebben a hónapban is magas a pártpreferenciájukban bizonytalanok aránya: a lakosság egyharmada bizonytalan pártválasztásában vagy tagadta meg a választ a pártpreferenciát vizsgáló kérdésre. A korábbiakhoz képest tovább csökkent a felnőtt magyar lakosság körében a választásokon való részvételi hajlandóság is: áprilisban még 69%, májusban 64%, júniusban 60%, míg júliusban mindössze 55% állítja, hogy biztosan elmenne szavazni, ha most vasárnap lennének a parlamenti választások.

A választásokat követő időszakban elsősorban a teljes népességen belüli pártpreferencia arányok mutatják az egyes pártok népszerűségét, kisebb jelentősége van a magukat biztos szavazóknak nevezőkön belüli arányoknak. Júliusban a felnőtt magyar lakosság körében az MSZP támogatottsága 23%-ra csökkent – a májusban mérthez képest ez már 15 százalékpontnyi csökkenést mutat –, azonban a FIDESZ támogatottsága 30-31%-on stagnál.

A szavazásra jogosultak körében a két nagy párton kívül egyedül az MDF éri el a parlamentbe jutáshoz szükséges 5%-os küszöböt. A pártválasztókon belül a kisebbik ellenzéki párt támogatottsága az előző hónap eredményéhez képest megduplázódott, rájuk 8%-nyian szavaznának, ha most vasárnap lennének a parlamenti választások. Az SZDSZ 2%-os, míg az MDF 5%-os táborral rendelkezik felmérésünk szerint a teljes lakosság körében.

Az adatfelvétel 2006. július 7. és július 19. között zajlott. Az egész népességre vonatkozó becsült arányok hibája 95%-os megbízhatósággal nem több, mint 3,1%.

Teljes cikk a tárki weblapján: http://www.tarki.hu/kozvelemeny/partpref/partsajtaj20060727.html

A Gallup közvéleméynkutatás eredménye 2006 július - augusztus (önkormányzati választások 2006)

Jelentős változás a pártpreferenciákban


Az MSZP leginkább a nyugdíjas szavazóiból vesztett, de minden társadalmi rétegben csökkent a szavazóbázisa, kivéve a leggazdagabbak körében. A Fidesz tábora Budapesten és a nagyvárosokban jelentősen gyarapodott.

A Magyar Gallup Intézet minden hónapban vizsgálatot folytat az ország felnőtt lakosságának összetételét a nemek aránya, a korcsoportok aránya, valamint a lakóhely településtípusa szerint pontosan tükröző mintán. A Gallup kérdezői minden egyes hónapban más és más véletlenszerűen kiválasztott embereket keresnek fel. 2006 júniusában 996 felnőtt magyar állampolgárt kérdeztünk meg. A megkérdezésekre 2006. június 13. és 25. között került sor az ország 63 településén.

 

Szűkülő MSZP szavazóbázis

Május és június között az MSZP a teljes lakosság körében 8 százalékpontos csökkenést, a Fidesz 2 százalékpontos növekedést könyvelhet el.

Idén májusban, tehát a választások után közvetlenül, a szavazásra jogosultak körében (tehát a 18 évesnél idősebb népességben) az MSZP támogatóinak aránya 35% volt, a Fidesz-re pedig 36% szavazott volna.

A Gallup júniusi közvélemény-kutatása során pedig a megkérdezettek 38%-a szavazott volna "egy most vasárnap tartandó választáson" a Fidesz-re és 27% a Magyar Szocialista Pártra.
A Fidesz estében a 2 százalékpontos eltérés a minta mérési hibájának határain belül van, az MSZP támogatattságának csökkenése azonban feltétlenül szignifikáns eltérést mutat.

A pártot választók körében azt találjuk, hogy a Fidesz támogatóinak aránya május óta 46 százalékról 52 százalékra nőtt, a szocialisták támogatóinak aránya pedig 45 százalékról 37 százalékra csökkent, miközben a kis pártok támogatóinak aránya lényegében nem változott. Ne feledjük azonban, hogy ezek a tendenciák nem a teljes lakosságra, hanem csak a többé-kevésbé szilárd pártpreferenciával rendelkezők körére vonatkoznak.

 

A Fidesz igazi nyeresége júniusban a budapestiek illetve a megyejogú városok lakosainak 7-8 százaléka, akik az elmúlt hónapban kerültek a táborukba. Jelentősen nőtt a FIDESZ-re szavazók aránya az átlagos jövedelműek (50.000-75.000 Ft közötti egy főre jutó jövedelemmel rendelkezők) körében, míg az alacsonyabb jövedelműek körében csökkent, a magasabb jövedelműek körében nem változott a FIDESZ-re szavazók aránya. A 70 felettiek és a felsőfokú végzettségűek körében is jelentősen nőtt a Fidesz támogatóinak az aránya.

A teljes cikk a Gallup oldalán: http://www.gallup.hu/Gallup/release/ppref060710.htm


Szonda Ipsos közvéleménykutatás 2006 július - augusztus (önkormányzati választás 2006)

Tovább nőtt a Fidesz előnye
A SZONDA IPSOS 2006. júliusi pártpreferencia-eredményei
Kisebb mértékben, de júliusban is folytatódott az előző havi tendencia, a Fidesz-MSZP versenyfutásban az ellenzéki párt növelte az előnyét. A preferenciaváltozások elmúlt kéthavi jellegzetessége, hogy a szocialista párttól többen távolodtak el, mint ahányan a Fideszhez csatlakoztak. Időközben ugyanis a pártválasztásukban bizonytalanok száma emelkedett, s ezzel összhangban romlott a lakossági közhangulat is. A választókorúak kétharmada szerint rossz irányba haladnak a dolgok, s csak egyötödnyien gondolják az ellenkezőjét.

A választókorú népességen belül 31 százalékos a Fidesz, 27 százalékos az MSZP támogatottsága, míg a biztos pártválasztók körében 48-40 az ellenzék javára. A kisebb pártok közül – immáron második hónapja – az MDF-nek valamivel jobb a közvéleménybeli pozíciója, mint az SZDSZ-nek, a KDNP pedig továbbra sem tud szavazókat maga köré gyűjteni. -- Ekként foglalhatók össze és értelmezhetők azok az eredmények, amelyek a SZONDA IPSOS július közepén, az ország felnõtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából származnak.

 

Meggyengült az MSZP a fővárosban és a falvakban is. Különösen a budapesti változás figyelemreméltó, hiszen itt jellemzően – rendszerint a közvélemény-kutatásokban és minden eddigi választáson – baloldali fölényt tapasztaltunk. Jelenleg – bő két hónappal a helyhatósági választások előtt - viszont eldöntetlen a két nagy párt versenye a fővárosban, 28-28 százalékon állnak. A 10 ezer fő alatti településeken egyértelmű a Fidesz-vezetés: 32 százalékon állnak, az MSZP 22 százalékos támogatói körrel rendelkezik. A 10 és 50 ezer fő közötti népességszámú településeken hasonló mértékű ellenzéki előnyt lehet kimutatni (33-24 százalékok). Az ennél nagyobb lélekszámú városokban összesítve előnyben vannak a szocialisták (34-29 százalék), bár ebben a településkategóriában erős Fideszes és szocialista bázisok egyaránt akadnak.

Az SZDSZ szinte csak a városokban van jelen: támogatottsága a kis településeken kapott 1 százaléktól a városokban jellemző 2-3 százalékon át a fővárosiak 6 százalékáig terjed. Az MDF kiegyenlített támogatottsággal rendelkezik, minden településfajtában hozza az átlagos 4 százalékot.

A teljes cikk a Szonda Ipsos honlapján: http://www.szondaipsos.hu/hu/ipsos/partjulius


Rendszerhiba történt, ezért a kért funkciót nem tudjuk végrehajtani.
A rendszer tovább használható ezen a linken:
 

Rendszerhiba történt, ezért a kért funkciót nem tudjuk végrehajtani.
A rendszer tovább használható ezen a linken:


Rendszerhiba történt, ezért a kért funkciót nem tudjuk végrehajtani.
A rendszer tovább használható ezen a linken:
Szavazás


Rendszerhiba történt, ezért a kért funkciót nem tudjuk végrehajtani.
A rendszer tovább használható ezen a linken: