ISO 9001

ISO 14001

HACCP

ISO 22000

Online marketing tanácsadás

OHSAS 18001

Környezeti technológiák

Piackutatás

HR tanácsadás

Fordítás és tolmácsolás

Üzleti terv készítés

EMAS

CE

AQAP

Felkészítés minőségdíjak elnyerésére (EFQM)

ISO 17799

EUREPGAP felkészítés

ISO/TS 16949

Pályázat figyelés

Pályázat készítés

Aktuális pályázatok

Pályázat kereső

Belső minőségügyi auditor tanfolyam

Belső környezetirányítási auditor tanfolyam

Minőségügyi szakemberképzés

Továbbképzés belső auditoroknak az MSZ EN ISO 14001:2005 szabványról

Cikkek

Online Tanácsadás

Minőségügyi szakszótár

Cégismertető

Minőségpolitika

Szervezeti ábra

Referenciáink

Kapcsolat

STandard-Team Kft.
(c) 2005 Minden jog fenntartva!

Honlapkészítés:
Xpedient Tanácsadó Kft.

Reklámajándék, ajándék szállítónk
a Velünk Kft.

Minőségirányítás. Papírozás helyett
hatákonyság növekedéssel.

Környezetirányítási rendszer
felkészítés.

Online arculattervezés,
honlapkészítés. A honlap, mint
olcsó kiszolgáló személyzet.

 

Hacker

A manapság a sajtóban is egyre többet hallani arról, hogy egyes cégek aldozatul estek hackerek támadásainak. A sajtó és a közvélemény sajnos rosszul használja ezt a jelzőt. Az alábbi cikk arra szolgál, hogy eloszlassa ezt a tévhitet, és megismertesse az olvasót arról nagyvonalakban, hogy kik is a hackerek.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresőbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Hacker

A sajtóban az adatokat lopó, gépekre betörő, weboldalakat és programokat feltörő, ezáltal bűntettet elkövető egyéneket hívják így, ami alapvető tévedés, ugyanis ők a crackerek, vagy black hat (feketekalapos) hackerek. Ez utóbbi kifejezés talán rossz fényt vethet a segítő szándékú "fehérkalaposokra" (white hat hacker), az első kifejezést viszont a shareware illetve demo programok belső védelmét (azaz a program használatának korlátozását megvalósító programrészeket) kijátszó programozókra is szokták használni.

Wannabe

Vannak olyan programozók, akik nagyon szeretnének hackerek lenni (őket nevezik angolul wannabe-knek), és vannak más kezdők, akik nagynak mutatják magukat, összeszednek különféle "hacker dolgot", mások forrásait használják fel és saját alkotásaikként mutatják be azokat, vagyis idegen tollakkal ékeskednek - ez utóbbi emberfajtát nevezik script kiddie-nek. A lámák (angolul: lamer) hozzájuk képest még mások eszközeit sem tudják használni, viszont végtelen sok buta kérdést fel tudnak tenni.

Az "igazi" hacker jellemzői

Hacker egy programozási területhez értő személy, akit a megismerés vágya és az elegáns megoldások elérése hajt újabb és újabb feladatok, problémák megoldására. Az "igazi" hacker jellemzői: szaktudás, kitartás, kiváncsiság, segítőkészség. Elismerik és becsülik mások érdemeit. Tágabb értelemben az élet bármely területének megvannak a maga hackerei. Így nyugodtan lehet hackerekről beszélni pénzügy, politika, jog, történelem vagy akár a sport területén is. Ők hozták létre az internetet, nekik köszönhetünk rengeteg újítást, mind hálózatok terén, mind programok terén. A hacker magatartására jellemző, hogy tudatában van annak, hogy a többi hacker ideje értékes, ezért az információ megosztását majdnem erkölcsi kötelességének érzi. Az így megosztott megoldások segítségével más hackerek új problémákkal tudnak foglakozni.

Mint a cikk elején is említettem csak nagyvonalakban vázoltam fel hogy ki kicsoda ebben a "társadalomban". Remélem az olvasó ezek után felismeri a jövőben, hogy a médiában vagy ismerősei mikor használják ezt a jelzőt illetéktelenül / tévesen, és kijavítja.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresőbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Kapcsolódó cikkek 1/4 oldal
Pályázati projekttervezési technikák 1 – SWOT elemzés
Környezetirányítási belső auditor tanfolyam indul!
EUREPGAP a vetőmagtermesztésben
Szövegszerkesztő programok
Információbiztonsági irányítási rendszer kiépítés
 

TOP 3 hiba céges Facebook oldal létrehozásakor

Ahogy nő itthon a Facebook penetrációja és most már kétmillió magyar használja aktívan ezt a közösségi oldalt, egyre több cégvezetőben merül fel az igény: "Miért ne regisztrálnám én is a cégem erre a közösségi oldalra?"

Tb-plafon kontra válságadó: annyi folyik ki a kasszából, amennyi bejön

A munkáltatóknak jövőre már nem kell 27 százalékos társadalombiztosítási járulékot fizetniük a járulékalap feletti jövedelmek után. Ezzel szinte ugyanannyi bevétel esik ki a költségvetésből, mint amennyi - a kormány számításai szerint - befolyik a válságadóból.

Mennyit nyerhetsz az új adótáblával? - Így adózol jövőre

Alaposan felforgatja a jövedelmi viszonyokat a kormány, ha a jövő évi adóelképzelései valóban a kiszivárgott formában valósulnak meg. Rosszul csak a gyermektelen, átlagjövedelem alatt keresők járnak, ők sem nagyon, a háromgyermekesek viszont hatalmasat nyernek a változáson. A Portfolio.hu kiszámolta, kit hogyan érinthetnek a változások.
 

Itt az új adótervek: gyermekek utáni havi 10 ezer forint szja-kedvezmény, csökkenő adójóváírás, béren kívüli adózás

Határozottabb és erőteljesebb lesz a gyerekvállalás ösztönzése, a béren kívüli juttatások rendszerének teljes átalakítása, a tőkejövedelmekre is vonatkozó 16 százalékos szja-kulcs, egységesen 10 százalékra csökkentett társasági adó 2012-től, a minimálbér utáni járulékfizetés visszaállítása a vállalkozók számára, lex Audi – ezek egészítik ki a kormány adócsomagját az eddig ismerteken felül az Index értesülései szerint.

Kérje ajánlatunkat itt!
Rövid kérdőívünk után munkatársunk
ajánlatunkkal felkeresi Önt!
Szavazás