ISO 9001

ISO 14001

HACCP

ISO 22000

Online marketing tanácsadás

OHSAS 18001

Környezeti technológiák

CE

AQAP

Felkészítés minőségdíjak elnyerésére (EFQM)

ISO 17799

EUREPGAP felkészítés

ISO/TS 16949

Pályázat figyelés

Pályázat készítés

Aktuális pályázatok

Pályázat kereső

Cikkek

Online Tanácsadás

Minőségügyi szakszótár

Cégismertető

Minőségpolitika

Szervezeti ábra

Referenciáink

Kapcsolat

Minőségirányítás. Papírozás helyett
hatákonyság növekedéssel.

Környezetirányítási rendszer
felkészítés.

Online arculattervezés,
honlapkészítés. A honlap, mint
olcsó kiszolgáló személyzet.

 

EFQM

A minőségügyben kiemelkedő eredményt felmutató gazdálkodó szervezeteink tevékenységének elismerésére 3/1996. (VI.19.) ME rendeletével a Magyar Köztársaság miniszterelnöke Nemzeti Minőségi Díjat alapított.
A Nemzeti Minőségi Díj pályázat útján nyerhető el és évente négy - kis, közepes és nagyméretű termelő, illetve szolgáltató vállalat - kategóriában kerül kiosztásra a Parlamentben a minőség világnapján.
Mint az európai országok esetében általában, az 1996-ban alapított magyar NEMZETI MINŐSÉGI DÍJ az Európai Minőségi Díj követelményrendszerén alapul, melynél nem a termék vagy szolgáltatás.

A Nemzeti Minőségi Díj modellje


A pályázat kidolgozása során a gazdálkodó szervezetek számára lehetőség nyílik az Európai Minőségi Díj követelményeinek megfelelő, egységes kritériumrendszer szerinti önértékelésre, a vállalati erős és gyenge pontok feltárására, a fejlesztendő területek kijelölésére. A pályázó vevői és dolgozói megelégedettségét, a vállalat társadalomra kifejtett hatását, üzleti eredményeit azon keresztül értékeli, hogy a vezetés milyen üzletpolitika, stratégia alapján és hogyan menedzseli a különböző folyamatokat, valamint a humán és egyéb erőforrásokat.
A modellben szereplő 9 főbb kritérium két nagy csoportba tartozik - az adottságok és az eredmények kritériumcsoportba. Az adottságok értékelésekor arra keresnek választ az értékelők, hogy a szervezet hogyan éri, érte el eredményeit. Az eredmények értékelésekor azt vizsgálják, hogy mit ért el a szervezet. Az adottságok és eredmények azonos súllyal szerepelnek a modellben, a 9 kritérium közül a legmagasabb értékű a vevői elégedettség, a maximálisan elérhető 200 ponttal.
Az önértékelés segít azonosítani a szervezet erős és gyenge pontjait, kijelölni a szervezeten belüli legfontosabb fejlesztési területeket és segít meghatározni a továbbfejlődés irányait más szervezetek teljesítményeivel való összehasonlítás alapján.
Az értékelés legfontosabb szempontja a teljes körű minőségirányítás három alapelve: a vevőközpontúság, a folyamatos fejlesztés, és a dolgozók bevonása a továbbfejlesztésbe.
A pályázók a független értékelők visszajelzései alapján objektív képet kapnak a szervezet stratégiájának főbb jellemzőiről és a továbbfejlesztés lehetőségeiről. A miniszterelnöki rendelet értelmében létrejött 15 fős Nemzeti Minőségi Díj Bizottságban helyet kaptak az ipar, a tudomány, az érintett minisztériumok, gazdasági és szakmai kamarák, valamint a szakmai érdekvédelmi szervezetek képviselői.
Az értékelés - a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően - a következő szakaszokból áll:

A pályázatok egyéni értékelése
Az értékelők egymástól függetlenül, egyénileg értékelik a pályázatokat, azaz alkritériumonként pontozzák a pályázatokat és minden alkritériumhoz erősségeket, fejlesztendő területeket és kérdéseket fogalmaznak meg.

A pályázatok csoportos értékelése
Az értékelő csoport tagjai megvitatják az adott pontszámokat, a meghatározott erősségeket, fejlesztendő területeket és a felmerült kérdéseket. A pontszámokat illetően az értékelő csoportnak konszenzusra kell jutnia, amely után a csoportok kategóriánként kiválasztják a 2-3 esélyes pályázót, ahol helyszíni szemlét tartanak.

A helyszíni szemle
A helyszíni szemle elsődleges célja meggyőződni a pályázatban bemutatott adatok, tények, információk helyességéről és gyakorlati alkalmazásáról. A szemle során szerzett olyan új információt, amely a pályázatban nem szerepelt, az értékelők nem vehetik figyelembe.

Végső értékelés, a díjazásra javasoltak kiválasztása
A helyszíni szemlék után az értékelő csoport elkészíti a végső értékelést és az összefoglaló anyagot a Nemzeti Minőségi Díj Bizottság részére. A Bizottság javaslata alapján az ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter terjeszti döntésre a Miniszterelnök elé a Nemzeti Minőségi Díj nyerteseit.

Visszajelzés
Minden tartalmilag és formailag elfogadott pályázathoz az értékelők visszajelzést készítenek a pályázók számára.

A díj iránti érdeklődést mutatja, hogy az első két évben 35 vállalkozás pályázta meg a Nemzeti Minőségi Díjat. Az 1996. és az 1997. évi Nemzeti Minőségi Díj szakmai sikere bebizonyította, hogy a díj jelentős motiváló erő a vállalkozások minőségfejlesztési rendszerének további színvonal-emelésében. A Nemzeti Minőségi Díj megalapításával szemléletváltozás és új magas színvonalú minőségkultúra kialakulása kezdődhetett el Magyarországon.

A STandard-Team Kft. Vállalja a minőségdíjak megszerzéséért indulni kívánó cégek felkészítését és teljes körű ügyintézését valamint pályázati források felkutatását.


 

TOP 3 hiba céges Facebook oldal létrehozásakor

Ahogy nő itthon a Facebook penetrációja és most már kétmillió magyar használja aktívan ezt a közösségi oldalt, egyre több cégvezetőben merül fel az igény: "Miért ne regisztrálnám én is a cégem erre a közösségi oldalra?"

Tb-plafon kontra válságadó: annyi folyik ki a kasszából, amennyi bejön

A munkáltatóknak jövőre már nem kell 27 százalékos társadalombiztosítási járulékot fizetniük a járulékalap feletti jövedelmek után. Ezzel szinte ugyanannyi bevétel esik ki a költségvetésből, mint amennyi - a kormány számításai szerint - befolyik a válságadóból.

Mennyit nyerhetsz az új adótáblával? - Így adózol jövőre

Alaposan felforgatja a jövedelmi viszonyokat a kormány, ha a jövő évi adóelképzelései valóban a kiszivárgott formában valósulnak meg. Rosszul csak a gyermektelen, átlagjövedelem alatt keresők járnak, ők sem nagyon, a háromgyermekesek viszont hatalmasat nyernek a változáson. A Portfolio.hu kiszámolta, kit hogyan érinthetnek a változások.
 

Itt az új adótervek: gyermekek utáni havi 10 ezer forint szja-kedvezmény, csökkenő adójóváírás, béren kívüli adózás

Határozottabb és erőteljesebb lesz a gyerekvállalás ösztönzése, a béren kívüli juttatások rendszerének teljes átalakítása, a tőkejövedelmekre is vonatkozó 16 százalékos szja-kulcs, egységesen 10 százalékra csökkentett társasági adó 2012-től, a minimálbér utáni járulékfizetés visszaállítása a vállalkozók számára, lex Audi – ezek egészítik ki a kormány adócsomagját az eddig ismerteken felül az Index értesülései szerint.

Kérje ajánlatunkat itt!
Rövid kérdőívünk után munkatársunk
ajánlatunkkal felkeresi Önt!