ISO 9001

ISO 14001

HACCP

ISO 22000

Online marketing tanácsadás

OHSAS 18001

Környezeti technológiák

CE

AQAP

Felkészítés minőségdíjak elnyerésére (EFQM)

ISO 17799

EUREPGAP felkészítés

ISO/TS 16949

Pályázat figyelés

Pályázat készítés

Aktuális pályázatok

Pályázat kereső

Cikkek

Online Tanácsadás

Minőségügyi szakszótár

Cégismertető

Minőségpolitika

Szervezeti ábra

Referenciáink

Kapcsolat

Minőségirányítás. Papírozás helyett
hatákonyság növekedéssel.

Környezetirányítási rendszer
felkészítés.

Online arculattervezés,
honlapkészítés. A honlap, mint
olcsó kiszolgáló személyzet.

 

Környezeti technológiák

Beszivárgásmérő berendezés "Félig liziméter" alkalmazása és ajánlása

LiziméterA környezet védelme rendkívül fontos az életminőség és a fogyó energiaforrások megóvása érdekében. Vannak olyan magyar vonatkozású találmányok és szabadalmak, amelyek a környezet védelme szempontjából kiemelkedő fontosságúak lehetnek, ha megfelelően alkalmazzák, vagy működtetik azokat. Cégünk, a STandard-Team Kft. nem csak a szolgáltatásaink fejlesztésével próbál tenni a környezet védelme érdekében, hanem egy magyar fejlesztésű technológia bevezetésével is, ami a talajban szivárgó anyagok csapdába ejtésére és kinyerésére szolgál. Ez a kiemelkedő jelentőségű termék alkalmazása segítséget nyújt a talajok és a talajvizek védelmének ellenőrzéséhez és felügyeletéhez.

Az ajánlott hidrogeológiai beszivárgásmérő berendezés "Félig liziméter" magyar találmány.
OTH lajstromszáma: 205208.

A találmány szerinti mérőberendezéssel meghatározható a talajszennyeződés folyamata és a környezet veszélyeztetettségének mértéke.
Az ajánlott mérőberendezés és mérési módszer lehetővé teszi, hogy a veszélyes anyagokkal terhelt mérőhelyen a talajba épített beszivárgásmérők automatikusan és folyamatosan befogják a mérőtestek szintjéig beszivárgó anyagokat. A mérőeszköz a beszivárgott anyagokat tárolja, a mobil mintavételező mérőeszköz helyszínre érkezéséig. A mobil egység az egyes mérőtestekben összegyűlt anyagokat maradéktalanul kinyeri. Az egyes mérőtestek szintjéről kinyert vízminták akkreditált szaklaboratóriumba szállíthatók, és az előírt paraméterekre megvizsgálhatók, értékelhetők. A mérések rendszeresen megismételhetők. Az idősoros adatok változásai alapján a környezetkárosító anyagok környezetkárosító hatása felmérhető. A szennyeződés folyamata kiértékelhető.

A mérőberendezés alkalmazásával nincs szükség új minősítési rendszer kifejlesztésére, mert a kinyert, szivárgó anyagminták vízminőségi paraméterekre az érvényes szabványok szerint értékelhetők. A méréstechnika előnye a pontszerű talajminta vételezési eljárások és talajvizsgálati módszerekkel szemben, hogy a mérések megismételhetők és összehasonlíthatók, a hatósági mintavételezés ellenőrzött körülmények mellett biztosítható, az analizálás hatóságilag minősített (akkreditált) laboratóriumban végezhető el.

Referenciák, ajánlások, elismerések

Az ajánlott hidrogeológiai beszivárgásmérő berendezés és méréstechnika nemzetközi mércével tekintve is kimagasló jelentőségű szellemi alkotás. Műszaki színvonala a környezetvédelemben csúcstechnológiát jelent, amit a nemzetközi elismerések és a hazai gyakorlat is igazol.

Nemzetközi és hazai elismerések:

XI. Magyar Innovációs Nagydíj 2002. Elismerő oklevél
Henry Ford Alapítvány 1999. Elismerő oklevél
Budapest Génius 1996. bronz plakett
Ipar a környezetért alapítvány 1995. oklevél
Concours Lepine, Párizs 1994. oklevél
IENA'94, Nürnberg 1994. ezüstérem

Működő referenciák:

Metallkontakt Kft. Csepeli telep Környezet-állapot felmérés és hatásvizsgálat
POWERGEN Csepeli Erőmű Környezet-állapot felmérés és hatásvizsgálat
Fővárosi Gázművek, Óbudai Gyáregység Környezetvédelmi hatás-vizsgálat
Fővárosi Vízművek, Szentendrei Sziget, Horány Ivóvízbázis-védelem
Tatabányai Városi Önkormányzat Hulladéklerakó önkontroll
Balatonföldvár, Városi Önkormányzat: Környezetvédelmi havária-vizsgálat
Gercse-Pilis Vizitársulat Janza patak Környezetvédelmi hatás-vizsgálat
Komáromi Mg. Rt. Hígtrágya öntözési rendszer felügyelete
SOLUM Rt. Öntözési technológia felügyelete

Részletesebben a beszivárgás mérő berendezésről ide kattintva olvashat!

 

TOP 3 hiba céges Facebook oldal létrehozásakor

Ahogy nő itthon a Facebook penetrációja és most már kétmillió magyar használja aktívan ezt a közösségi oldalt, egyre több cégvezetőben merül fel az igény: "Miért ne regisztrálnám én is a cégem erre a közösségi oldalra?"

Tb-plafon kontra válságadó: annyi folyik ki a kasszából, amennyi bejön

A munkáltatóknak jövőre már nem kell 27 százalékos társadalombiztosítási járulékot fizetniük a járulékalap feletti jövedelmek után. Ezzel szinte ugyanannyi bevétel esik ki a költségvetésből, mint amennyi - a kormány számításai szerint - befolyik a válságadóból.

Mennyit nyerhetsz az új adótáblával? - Így adózol jövőre

Alaposan felforgatja a jövedelmi viszonyokat a kormány, ha a jövő évi adóelképzelései valóban a kiszivárgott formában valósulnak meg. Rosszul csak a gyermektelen, átlagjövedelem alatt keresők járnak, ők sem nagyon, a háromgyermekesek viszont hatalmasat nyernek a változáson. A Portfolio.hu kiszámolta, kit hogyan érinthetnek a változások.
 

Itt az új adótervek: gyermekek utáni havi 10 ezer forint szja-kedvezmény, csökkenő adójóváírás, béren kívüli adózás

Határozottabb és erőteljesebb lesz a gyerekvállalás ösztönzése, a béren kívüli juttatások rendszerének teljes átalakítása, a tőkejövedelmekre is vonatkozó 16 százalékos szja-kulcs, egységesen 10 százalékra csökkentett társasági adó 2012-től, a minimálbér utáni járulékfizetés visszaállítása a vállalkozók számára, lex Audi – ezek egészítik ki a kormány adócsomagját az eddig ismerteken felül az Index értesülései szerint.

Kérje ajánlatunkat itt!
Rövid kérdőívünk után munkatársunk
ajánlatunkkal felkeresi Önt!