ISO 9001

ISO 14001

HACCP

ISO 22000

Online marketing tanácsadás

OHSAS 18001

Környezeti technológiák

CE

AQAP

Felkészítés minőségdíjak elnyerésére (EFQM)

ISO 17799

EUREPGAP felkészítés

ISO/TS 16949

Pályázat figyelés

Pályázat készítés

Aktuális pályázatok

Pályázat kereső

Cikkek

Online Tanácsadás

Minőségügyi szakszótár

Cégismertető

Minőségpolitika

Szervezeti ábra

Referenciáink

Kapcsolat

Minőségirányítás. Papírozás helyett
hatákonyság növekedéssel.

Környezetirányítási rendszer
felkészítés.

Online arculattervezés,
honlapkészítés. A honlap, mint
olcsó kiszolgáló személyzet.

 

OHSAS 18001

Munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszerek (MEB rendszerek) az OHSAS 18001-es szabvány alapján

A minőség -és a környezetirányítási rendszerekhez jól kapcsolható a Munkahelyi Egészségvédelmi és Biztonsági Irányítási Rendszer (MEB)(az OHSAS 18001:1999 és a BS 8800:1996 sz. szabványok alapján)

Azok a vállalkozásvezetők, akik korábban bevezetett minőségirányítási rendszerüket folyamatosan fejlesztik, pontosan tudják, hogy az ISO 9001:2000 6.pontja már külön megemlíti a humánpolitikai szempontokat is, melyben a munkabiztonság és a foglalkozás-egészségügy egyaránt szerepel. A legújabb ISO szabványoknak megfelelő integrált rendszer kialakításához, a folyamatszerű megközelítéshez elengedhetetlenül szükségessé válik a munkabiztonsági és foglalkozás egészségügyi szempontok figyelembe vétele is.

Hosszú távon is kifizetődővé válik, az Európai Unióhoz való csatlakozással várhatóan bevezetésre kerülő új típusú balesetbiztosítási rendszer miatt, a megfelelően kialakított MEB rendszer. Azok a vállakozások ugyanis, akik eleget tesznek a munkavédelmi törvényben is előírt kockázatelemzések és az abban feltárt problémákra megfelelő intézkedési tervet tudnak bemutatni, várhatóan alacsonyabb biztosítási díjat tudhatnak majd magukénak mint azok, akik erre nem fordítanak figyelmet.

A munkabiztonság és foglalkozás-egészségügy jelenlegi jogi szabályozásának való megfelelés sokkal könnyebben és átláthatóbban dokumentálható, jobban ellenőrizhető a vállalatvezetés és a hatóságok szempontjából is.

A téma jelenlegi jogi szabályozásának célja ugyan az, mint általában egy irányítási rendszernek: a folyamatos fejlesztés útján való újabb eredmények elérése. Jelen esetben természetesen a Munkabiztonsági és foglalkozás-egészségügyi eredményekről van szó.

A MEB rendszer kiépítésének főbb lépései:

Első feladat már még a tervezés és a bevezetés előtt az objektív helyzetfelmérés. Minden vállalatnak megvan a maga munkakultúrája, Hagyományosan koncentrál egyes biztonságtechnikai feladatokra, míg másokra kevesebb hangsúlyt fektet. Így kerülnek feltérképezésre a gyenge pontok, illetve vizsgálat a alá kerül a vállalat jogszabályi megfelelősége is.

Ez után lehet kitűzni a célokat és lehet meghatározni a vállalat munkabiztonsági és foglalkozás-egészségügyi politikáját is.

Ezzel egyidejűleg fontos feladat a rendszerről való tájékoztatás is. A rendszert alkalmazók elkötelezettségének érdekében. Elsősorban természetesen a felső vezetésről van szó.

Minden vállalat kell hogy rendelkezzék 2000. január elseje óta a munkavédelmi törvény szerint is kockázatelemzéssel. Ennek felülvizsgálata, átdolgozása, valamint az ebből származó intézkedési terv kidolgozása az egyik kulcs fontosságú feladat a rendszerépítés szempontjából.

Természetesen ki kell dolgozni azoknak a területeknek az eljárásait is, melyek minden irányítási rendszerben megtalálhatók (oktatás, belső auditok rendje, dokumentációs rendszer kialakítása stb.)

Végezetül következhet az audit, mely a jogszabályi megfelelésen túl a folyamatos fejlődést is vizsgálja. A vállalatok számára minden esetben ajánlott időszakonként, hogy biztonságtechnikai rendszerüket, valamint az üzemet magát munkabiztonsági szempontból átvizsgáltatni. 

TOP 3 hiba céges Facebook oldal létrehozásakor

Ahogy nő itthon a Facebook penetrációja és most már kétmillió magyar használja aktívan ezt a közösségi oldalt, egyre több cégvezetőben merül fel az igény: "Miért ne regisztrálnám én is a cégem erre a közösségi oldalra?"

Tb-plafon kontra válságadó: annyi folyik ki a kasszából, amennyi bejön

A munkáltatóknak jövőre már nem kell 27 százalékos társadalombiztosítási járulékot fizetniük a járulékalap feletti jövedelmek után. Ezzel szinte ugyanannyi bevétel esik ki a költségvetésből, mint amennyi - a kormány számításai szerint - befolyik a válságadóból.

Mennyit nyerhetsz az új adótáblával? - Így adózol jövőre

Alaposan felforgatja a jövedelmi viszonyokat a kormány, ha a jövő évi adóelképzelései valóban a kiszivárgott formában valósulnak meg. Rosszul csak a gyermektelen, átlagjövedelem alatt keresők járnak, ők sem nagyon, a háromgyermekesek viszont hatalmasat nyernek a változáson. A Portfolio.hu kiszámolta, kit hogyan érinthetnek a változások.
 

Itt az új adótervek: gyermekek utáni havi 10 ezer forint szja-kedvezmény, csökkenő adójóváírás, béren kívüli adózás

Határozottabb és erőteljesebb lesz a gyerekvállalás ösztönzése, a béren kívüli juttatások rendszerének teljes átalakítása, a tőkejövedelmekre is vonatkozó 16 százalékos szja-kulcs, egységesen 10 százalékra csökkentett társasági adó 2012-től, a minimálbér utáni járulékfizetés visszaállítása a vállalkozók számára, lex Audi – ezek egészítik ki a kormány adócsomagját az eddig ismerteken felül az Index értesülései szerint.

Kérje ajánlatunkat itt!
Rövid kérdőívünk után munkatársunk
ajánlatunkkal felkeresi Önt!