ISO 9001

ISO 14001

HACCP

ISO 22000

Online marketing tanácsadás

OHSAS 18001

Környezeti technológiák

CE

AQAP

Felkészítés minőségdíjak elnyerésére (EFQM)

ISO 17799

EUREPGAP felkészítés

ISO/TS 16949

Pályázat figyelés

Pályázat készítés

Aktuális pályázatok

Pályázat kereső

Cikkek

Online Tanácsadás

Minőségügyi szakszótár

Cégismertető

Minőségpolitika

Szervezeti ábra

Referenciáink

Kapcsolat

Minőségirányítás. Papírozás helyett
hatákonyság növekedéssel.

Környezetirányítási rendszer
felkészítés.

Online arculattervezés,
honlapkészítés. A honlap, mint
olcsó kiszolgáló személyzet.

 

Továbbképzés belső auditoroknak az MSZ EN ISO 14001:2005 szabványról

Mikor?

Az ISO 14001:2000 szabvány, mint a megnevezési is mutatja már létezik és 2004 novembertől érvényben van. Nem jelent még meg azonban a magyar változata az MSZ EN Iso 14001:2001 szabvány. Ennek megjelenése, érvénybe lépése 2005. május 15-ig várható.

Mi a teendő ha Ön rendelkezik környezetközpontú irányítási rendszerrel, ISO 14001-es tanúsítvánnyal? Meglévő környezetirányítási rendszerét az új előírásoknak figyelembe vételével kell módosítani, ennek megfelelőn fejleszteni. A rendes évi felülvizsgálati auditok alkalmával a tanúsító ellenőrzi a változásokat, de a 2006.május 14-ig tartó átmeneti időszakban az olyan eltérések, melyek az új követelmények miatt adódnak nem befolyásolják az audit kimenetelét. A felülvizsgálati audit során végzett átállás nem módosítja a tanúsítási rend eddigi ciklusát. Ha egy audit sikertelen lenne az ISO 14001:2004 szerint, de megfelel az ISO 14001:1996 szabványnak, akkor a tanúsító kiállít(hat)ja a "régi" szabvány szerinti tanúsítványt.

Mit jelent az Iso 14001:2004 szabvány megjelenése Önnek, ha még nem rendelkezik tanúsítvánnyal, most tervezi a tanúsítást vagy a KIR bevezetését?
Az új nemzeti szabványra, az MSZ EN ISO 14001:2005-re hivatkozó tanúsítvány csak a szabvány megjelenése, azaz 2005 májusa után állítható ki. Eddig az időpontig mind az ISO 14001:1996, mind az ISO 14001:2004 re hivatkozva kiállítható.
Mivel az angol nyelvű szabvány már hozzáférhető azoknak, akik a még el sem kezdték, vagy alig kezdték el a környezetközpontú irányítási rendszer kiépítését célszerű ezeket az új követelményeket is figyelembe venni.

Mik az ISO 14001:2004 valóban új követelményei?
A vállalat aktív felelőssége szélesebb lett, az olyan személyekre is kiterjed, akik nem közvetlen alkalmazottak, de a vállalat megbízásából dolgoznak.
Szigorúbbak lettek a képzések dokumentálására, a képzések során vezetendő feljegyzésekre vonatkozó előírások A felső vezetés által biztosítandó erőforrások közé most már bekerült a megfelelő szervezeti felépítésre vonatkozó követelmény is.
Az auditálás nem csak rendszeraudit formájában lehetséges, de előírták az objektív auditeljárás módját Meghatározták a vezetőségi átvizsgálás bemenetével és kimenetével kapcsolatos követelményeket. Külön szabványpontként jelenik meg az ellenőrzés, szigorodtak az ellenőrzéssel, és annak dokumentálásával kapcsolatos előírások.

Milyen segítséget tud nyújtani a STandard-Team Kft. Önöknek az ISO 14001:2004 szabvány szerinti környezetirányítási rendszer kiépítésében és a tanúsítás megszerzésében?

  1. rendszer kiépítés az ISO 14001:2004 szabvány előírásainak figyelembe vételével
  2. az ISO 14001:1996 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszerek átalakítása
  3. képzés a környezetirányítási vezetők, környezetirányítási belső auditorok számára az új követelményekről
  4. az ISO 14001:2004 szabvány előírásait figyelembe vevő környezetirányítási belső auditorok képzése

Amennyiben a fenti pontok közül bármelyeik részletesebben érdekli, kérje ajánlatunkat!

 

TOP 3 hiba céges Facebook oldal létrehozásakor

Ahogy nő itthon a Facebook penetrációja és most már kétmillió magyar használja aktívan ezt a közösségi oldalt, egyre több cégvezetőben merül fel az igény: "Miért ne regisztrálnám én is a cégem erre a közösségi oldalra?"

Tb-plafon kontra válságadó: annyi folyik ki a kasszából, amennyi bejön

A munkáltatóknak jövőre már nem kell 27 százalékos társadalombiztosítási járulékot fizetniük a járulékalap feletti jövedelmek után. Ezzel szinte ugyanannyi bevétel esik ki a költségvetésből, mint amennyi - a kormány számításai szerint - befolyik a válságadóból.

Mennyit nyerhetsz az új adótáblával? - Így adózol jövőre

Alaposan felforgatja a jövedelmi viszonyokat a kormány, ha a jövő évi adóelképzelései valóban a kiszivárgott formában valósulnak meg. Rosszul csak a gyermektelen, átlagjövedelem alatt keresők járnak, ők sem nagyon, a háromgyermekesek viszont hatalmasat nyernek a változáson. A Portfolio.hu kiszámolta, kit hogyan érinthetnek a változások.
 

Itt az új adótervek: gyermekek utáni havi 10 ezer forint szja-kedvezmény, csökkenő adójóváírás, béren kívüli adózás

Határozottabb és erőteljesebb lesz a gyerekvállalás ösztönzése, a béren kívüli juttatások rendszerének teljes átalakítása, a tőkejövedelmekre is vonatkozó 16 százalékos szja-kulcs, egységesen 10 százalékra csökkentett társasági adó 2012-től, a minimálbér utáni járulékfizetés visszaállítása a vállalkozók számára, lex Audi – ezek egészítik ki a kormány adócsomagját az eddig ismerteken felül az Index értesülései szerint.

Kérje ajánlatunkat itt!
Rövid kérdőívünk után munkatársunk
ajánlatunkkal felkeresi Önt!