ISO 9001

ISO 14001

HACCP

ISO 22000

Online marketing tanácsadás

OHSAS 18001

Környezeti technológiák

Piackutatás

HR tanácsadás

Fordítás és tolmácsolás

Üzleti terv készítés

EMAS

CE

AQAP

Felkészítés minőségdíjak elnyerésére (EFQM)

ISO 17799

EUREPGAP felkészítés

ISO/TS 16949

Pályázat figyelés

Pályázat készítés

Aktuális pályázatok

Pályázat kereső

Belső minőségügyi auditor tanfolyam

Belső környezetirányítási auditor tanfolyam

Minőségügyi szakemberképzés

Továbbképzés belső auditoroknak az MSZ EN ISO 14001:2005 szabványról

Cikkek

Online Tanácsadás

Minőségügyi szakszótár

Cégismertető

Minőségpolitika

Szervezeti ábra

Referenciáink

Kapcsolat

STandard-Team Kft.
(c) 2005 Minden jog fenntartva!

Honlapkészítés:
Xpedient Tanácsadó Kft.

Reklámajándék, ajándék szállítónk
a Velünk Kft.

Minőségirányítás. Papírozás helyett
hatákonyság növekedéssel.

Környezetirányítási rendszer
felkészítés.

Online arculattervezés,
honlapkészítés. A honlap, mint
olcsó kiszolgáló személyzet.

 

Ambrus Export-Import Kft - Bemutatkozás

Ambrus Export-Import Kft.

Minőségpolitika

Cégünk immár 14. éve foglalkozik mezőgazdasági termékek külkereskedelmével. Az Ambrus Istvánné által 1990-ben alapított - kezdetben még egyéni cég - a folyamatos profiltisztulással párhuzamosan alakult át egyéni- majd a jelenlegi társas Kft.-vé, amely formában 1996 óta működünk.

Export:

Külföldi vevőink szinte kizárólag nyugat-európai országok kereskedői és konzervgyárai. Elsősorban Németországból, Svájcból és Hollandiából. Az ő igényeik kielégítésére az alábbi Magyarországon termett árukat szoktuk a leggyakrabban ajánlani:

  • Olajos magvak (mustármag, lenmag, napraforgómag, mák),
  • Gabonafélék ( étkezési- és takarmány búza, -kukorica, -árpa).

Svájci és holland partnereink utóbbi időben megnövekedett erdeklődése alapján igyekszünk export tevékenységünket a bio termékekre is kiterjeszteni. Nagyobb mennyiségre főleg a bio-gabonafélékből (búza, kukorica, tönköly) van igény, de érdeklődés mutatkozik a bio olajos magvak (tökmag stb.) iránt is. Fontos tudni, hogy a bio termékek (bio gabonafélék) iránt érdeklődő legnagyobb partnerünkhöz történő kiszálításokhoz, svájci cég lévén, a svájci felügyeleti szerv, a Bio-Suisse bizonyítványa szükséges.

Import:

Belföldi partnereink csomagolók, nagykereskedők, országszerte. Import tevékenységünk során az alábbi termékek iránti igényüket elégítjük ki:

  • Rizs,
  • Hüvelyesek (Bab, lencse),
  • Sütő- és édesipari termékek.

Rizst kizárólag Olaszországból importáljuk. Azoktól a legnagyobb kereskedőktől, akik termelők és hántolók is egyben. Valamint régi kereskedő kapcsolatunk révén néhány kisebb családi hántolótól.

Az import hüvelyes termékeket főleg holland és német kereskedőktől vásároljuk, akiknek a hüvelyesek származási országaiban (USA, Kanada, Kína, Etiópia) kiterjedt beszállítói, illetve közvetlen teremlői kapcsolataik vannak. Ugyanezen partnereinktől a sütő- és édesipar által használt termékek behozatalára is van lehetőség, úgymint :

  • szezámmag, mazsola, kókuszreszelék, köménymag, mogyoró, mandula, dió,

amely termékek származási országaival szintén aktívan és nagy tételben kereskednek.

Amennyiben a belföldi mák termés gyenge és igény van a behozatalra, a felmerülő igényt Hollandiából vagy Csehországból behozott áruval igyekszünk pótolni.

Élelmiszeripari aktív bérmunka:

2000-ben tubusos zöldségkrém töltésnek, mint aktív feldolgozásnak a szervezését is megkezdtük az egyik legnagyobb német konzervgyár megbízásából. Ennek a tevékenységnek a jelentősége a belföldön addig még nem alkalmazott tartósítószer nélküli technológia magyarországi megismertetésében, bevezetésében van. Partnerünk, a Globus Konzervipari Rt. nemcsak az aktív feldolgozás során, hanem új, saját termékek gyártásánál is elkezdte alkalmazni ezt az Európai Unióban már alapvető technológiát.

A fenti tevékenységekből származó összes forgalmunk a 2003. évben 1,9 millió EUR volt.


 

TOP 3 hiba céges Facebook oldal létrehozásakor

Ahogy nő itthon a Facebook penetrációja és most már kétmillió magyar használja aktívan ezt a közösségi oldalt, egyre több cégvezetőben merül fel az igény: "Miért ne regisztrálnám én is a cégem erre a közösségi oldalra?"

Tb-plafon kontra válságadó: annyi folyik ki a kasszából, amennyi bejön

A munkáltatóknak jövőre már nem kell 27 százalékos társadalombiztosítási járulékot fizetniük a járulékalap feletti jövedelmek után. Ezzel szinte ugyanannyi bevétel esik ki a költségvetésből, mint amennyi - a kormány számításai szerint - befolyik a válságadóból.

Mennyit nyerhetsz az új adótáblával? - Így adózol jövőre

Alaposan felforgatja a jövedelmi viszonyokat a kormány, ha a jövő évi adóelképzelései valóban a kiszivárgott formában valósulnak meg. Rosszul csak a gyermektelen, átlagjövedelem alatt keresők járnak, ők sem nagyon, a háromgyermekesek viszont hatalmasat nyernek a változáson. A Portfolio.hu kiszámolta, kit hogyan érinthetnek a változások.
 

Itt az új adótervek: gyermekek utáni havi 10 ezer forint szja-kedvezmény, csökkenő adójóváírás, béren kívüli adózás

Határozottabb és erőteljesebb lesz a gyerekvállalás ösztönzése, a béren kívüli juttatások rendszerének teljes átalakítása, a tőkejövedelmekre is vonatkozó 16 százalékos szja-kulcs, egységesen 10 százalékra csökkentett társasági adó 2012-től, a minimálbér utáni járulékfizetés visszaállítása a vállalkozók számára, lex Audi – ezek egészítik ki a kormány adócsomagját az eddig ismerteken felül az Index értesülései szerint.

Kérje ajánlatunkat itt!
Rövid kérdőívünk után munkatársunk
ajánlatunkkal felkeresi Önt!
Szavazás