ISO 9001

ISO 14001

HACCP

ISO 22000

Online marketing tanácsadás

OHSAS 18001

Környezeti technológiák

Piackutatás

HR tanácsadás

Fordítás és tolmácsolás

Üzleti terv készítés

EMAS

CE

AQAP

Felkészítés minőségdíjak elnyerésére (EFQM)

ISO 17799

EUREPGAP felkészítés

ISO/TS 16949

Pályázat figyelés

Pályázat készítés

Aktuális pályázatok

Pályázat kereső

Belső minőségügyi auditor tanfolyam

Belső környezetirányítási auditor tanfolyam

Minőségügyi szakemberképzés

Továbbképzés belső auditoroknak az MSZ EN ISO 14001:2005 szabványról

Cikkek

Online Tanácsadás

Minőségügyi szakszótár

Cégismertető

Minőségpolitika

Szervezeti ábra

Referenciáink

Kapcsolat

STandard-Team Kft.
(c) 2005 Minden jog fenntartva!

Honlapkészítés:
Xpedient Tanácsadó Kft.

Reklámajándék, ajándék szállítónk
a Velünk Kft.

Minőségirányítás. Papírozás helyett
hatákonyság növekedéssel.

Környezetirányítási rendszer
felkészítés.

Online arculattervezés,
honlapkészítés. A honlap, mint
olcsó kiszolgáló személyzet.

 

Autó-Expanzió Kft. - Bemutatkozás

 

A MAZDA 6 bemutatása

A Mazda6 második generációja

 azokat a vívmányokat viszi tovább, amelyek az eredeti Mazda6-ot olyannyira népszerűvé tették. A Mazda6 most még dinamikusabb és kezesebb futóművet, két új sebességváltót és öt továbbfejlesztett - teljesítményre és alacsony fogyasztásra optimalizált - motort kínál, ezek közé tartozik két közös nyomócsöves - alapfelszerelésben részecskeszűrős (DPF) - dízel motor. Mindhárom karosszéria típus – a Mazda6 Sedan, a Mazda6 Sport és a Mazda6 Sportkombi - profitál a frissítésekből, amelyek egy nagyszerű modellt még tökéletesebbé tesznek.


2004-ben a Mazda

 széleskörű reprezentatív felmérést végzett a Mazda6 vásárlói körében az öt legnagyobb európai országban. A vizsgálat eredményei nyilvánvalóvá tették, hogy a vásárlás elsődleges oka az autó külső megjelenése. Ezért az elmúlt három évben alig valamit korosodó eredeti Mazda6 külsejét érintő változtatások mindössze finom módosításokra szorítkoznak. Ezek közé tartozik a még mélyebben beugró és laposabb, a kifutó modell gyémánt mintázatát méhsejt alakzatúra cserélő hűtőrács, a sötétített fényszóróbúra és hátsó lámpatest, valamint a módosított első és hátsó lökhárító. Ezen túlmenően, újdonságot jelentenek a 16, 17 és 18 colos könnyűfém kerekek (a 18 colos a 2,3 literes benzineshez rendelhető). Mindezekkel a változtatásokkal a Mazda6 most még dinamikusabb külsővel jelenik meg.

Összehasonlítva az autó külsején és belsején végrehajtott változtatásokat, ez utóbbiak kézzel foghatóbbak. Az új bevonó/felületi anyagok, a puhább kárpitborítású kartámaszok és az új tervezésű középkonzol együttesen magas színvonalú minőségérzetet keltenek. A most kifutó modell ezüstmetál felülete helyett a középkonzol új, sötét titán felületet kapott (felszereltségtől függően). A zongorafekete rádió gombok és kapcsolók kiemelik a műszerfal eleganciáját. A függőleges belső ajtónyitók és kapaszkodók még több funkcionalitást biztosítanak az elöl és hátul utazók számára, megkönnyítve a ki- és beszállást, valamint sportos vezetésnél jobb fogás esik rajtuk.
Természetesen megmaradtak a Mazda6 hagyományos erősségei: az osztott hátsó ülés lehajtását segítő zseniális Karakuri koncepció (Mazda6 Sport és Sportkombi). Az elnevezés a hagyományos japán összehajtogatható babára utal. A csomagtér válaszfalának mindkét oldalán elhelyezett bármelyik kar könnyed meghúzásával, egyetlen mozdulattal síkba hajtható a hátsó ülés, a fejtámlák előzetes eltávolítása nélkül.

Az öt továbbfejlesztett motor – a részecskeszűrős MZR-CD 2,0 literes közös nyomócsöves turbódízel két változata, a 16 szelepes MZR benzines, 1,8, 2,0 és 2,3 literes új megoldásai jelentik a Mazda6 bővülő motorkínálatát. Mindegyik motor teljesítménye és forgatónyomatéka azonos vagy még jobb, mint az elődeiké, ám mindez alacsonyabb üzemanyag felhasználás mellett.

A továbbfejlesztett MZR-CD 2,0 literes turbódízel

megfelel az Euro IV károsanyag kibocsátási besorolásnak és már alapkivitelben DPF részecskeszűrővel rendelkezik. A Mazda kétféle teljesítményű változatban kínálja ezt a finom működésű négyhengerest. A Standard Power alapváltozat 3.500-as* percenkénti fordulatszámnál 89 kW/121 LE teljesítményt produkál, míg 320 Nm maximális forgatónyomatékot ad 2000-es* percenkénti fordulatszámnál. Az üzemanyag felhasználás nem lépi túl a 6 litert* 100 km-en. A sportosabb beállítottságú vásárlóknak kínált erősebb változat (High Power) 105 kW/143 LE legnagyobb teljesítményét 3.500-as*, és 360 Nm maximális forgatónyomatékát 2.000-es* percenkénti fordulatszámnál adja. Az erősebb dízel változat, amely ütemenként többszörös, akár kilencszeres befecskendezést is végez, mindössze 6 litert* fogyaszt 100 kilométeren, ami megközelítőleg 0,5 literrel kevesebb, mint a korábbi változat fogyasztása, ugyanakkor a teljesítménye és a forgatónyomatéka nagyobb.

Az MZR 2,0 literes benzines most erősebb és még hatékonyabbHárom új benzines motorral bővül a motor-kínálat. Míg az 1,8 literes alapmotor nem változik, az elektromos vezérlésű fojtószeleptől eltekintve, a 2,0 literes erőforrást több tekintetben is megváltoztatták a Mazda mérnökei. A 108kW/147 LE -s teljesítményét 6500-as, és 184 Nm-es maximális forgatónyomatékát 4.000-es percenkénti fordulatszámnál adja. Változó szívórendszerrel és szekvenciális szelepvezérléssel rendelkezik, ami bőséges erőt biztosít a motor teljes fordulatszám tartományában. Az elektronikus vezérlésű fojtószelep és a kettős kipufogódob ugyancsak pozitívan befolyásolja a motor teljesítményét.

A Mazda6 sorozat legerősebb motorja az MZR 2,3 literes négyhengeres benzines 122kW/166 LE teljesítménnyel 6.500-as, és 207 Nm forgatónyomatékkal 4.000-es percenkénti fordulatszámnál. Ezzel az élénk mozgású és két kiegyenlítő tengellyel felszerelt, alacsony rezgésszintű motorral a Mazda6 Sedan 214 km/h végsebességet ér el mindössze 8,7 liter/100 km átlagfogyasztással. A sorozat másik két benzinese hasonlóképpen takarékos üzemanyagfogyasztású.

A megerősített motorok két új fejlesztésű sebességváltóval kerülnek forgalomba. A hatfokozatú manuális sebességváltó alapfelszereltségben tartozik minden modellhez, kivéve az 1,8 literes benzinest, amelyik megtartja az ötfokozatú manuális sebességváltót. A 2,0 és 2,3 literes benzinesek ötfokozatú automatikus sebességváltóval is megrendelhetők kiváltva a négyfokozatú automata elődöt.

Az új kerék és gumiabroncs kombinációk bevezetésével, zajszigetető anyagok 18 különböző ponton történő elhelyezésével és a karosszériaszerkezet optimalizálásával, a Mazdának sikerült tovább csökkenteni a Mazda6 belső zajszintjét.

Gazdag alapfelszereltség csomag


Már a 121 lóerős 1,8 literes benzines és a 2,0 literes közös nyomócsöves dízel is alapfelszereltségben rendelkezik manuális légkondicionálóval, tengelyirányban és magasságban állítható kormánnyal, mind a négy ajtón elektromos ablakemelővel, négy hangszórós rádió- és CD lejátszóval, távirányítású központi zárral és hat légzsákkal. A dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC), a kipörgésgátló és a fékasszisztens a piactól függően vagy rendelhető, vagy az alapfelszerelés része.

Magasabb felszereltségi szinten (piactól függően) automatikus klímavezérlés, fedélzeti számítógép, bőr bevonatú kormány és sebességváltógomb, sebességszabályozó rendelhető. Ugyancsak (piactól függően) rendelhető Bose 7 hangfalas, CD táras audiorendszer, fűthető ülések, xenon fényszóró és jobb láb-, illetve deréktámasztást biztosító sportos első ülések.

Mindezeken túlmenően rendelhető még 18-colos alumínium ötvözet keréktárcsa, az innovatív, kártyás (“LogIn” Smart Card) kulcs nélküli nyitó- és indító rendszer, elektromosan állítható bőrülések memóriával, elektromos napfénytető, DVD navigációs rendszer, ködfényszórók, automata fényszóró kapcsoló funkció, esőérzékelős ablaktörlő és egy "Sportos Megjelenés Csomag".

A Mazda legsikeresebb modellje Európában és világszerte egyaránt a Mazda6A Mazda6 modell olyan sikereket ért el Európában, amit sokan korábban elképzelhetetlennek tartottak. Míg a teljes Mazda eladás 2001-ben 163 ezer példány volt, ez a szám 2004 végére meghaladta a 265 ezret. A Mazda6-nak oroszlánrésze volt ebben a növekedésben. A Mazda 100.000 Mazda6 eladást regisztrált 2003-ban, az autó első teljes piaci évében, ami az összeladás 43 százalákát jelentette. A Mazda6 2004-ben sem sokat veszített népszerűségéből. Továbbra is maradt a Mazda legsikeresebb modellje és közel azonos eladási volumennel 5,7 százalékos piaci részesedést ért el szegmensében (Magyarországon 8%).

Mindent összevetve, a hirosimai cég 2005 május végéig mintegy 790.000 első generációs Mazda6-ot gyártott Hofu II gyárában, s így ma ez a középkategóriás modell-sorozat a Mazda teljes termékkínálatának első számú - autós szakértői körben is elismert - modellje.

A Japánban Atenza néven ismert Mazda6-ot 59 országban (Európát is beleértve) eddig több mint 100 díjjal jutalmazták, ezek közé tartozik "Az év új autója – 2002" Japánban, "Az év autója – 2003" Új Zélandon, "Az év autója – 2004" Kínában és összesen hét komoly autós díj az Egyesült Államokban 2003-, és 2004-ben.
A Mazda6-t négy további jármű követte gyors egymásutánban, a Mazda2, a Mazda RX- 8, a Mazda3 és végül a Mazda5. Ezek a modellek a maguk kategóriájában mind sikeresek, de a történet a Mazda6-tal kezdődött. A Mazda márka ezzel reneszánszát éli Európában, és 25 egymást követő hónapban (2002 decemberétől 2004 decemberéig) két számjegyű növekedést ért el éves szinten.

 

TOP 3 hiba céges Facebook oldal létrehozásakor

Ahogy nő itthon a Facebook penetrációja és most már kétmillió magyar használja aktívan ezt a közösségi oldalt, egyre több cégvezetőben merül fel az igény: "Miért ne regisztrálnám én is a cégem erre a közösségi oldalra?"

Tb-plafon kontra válságadó: annyi folyik ki a kasszából, amennyi bejön

A munkáltatóknak jövőre már nem kell 27 százalékos társadalombiztosítási járulékot fizetniük a járulékalap feletti jövedelmek után. Ezzel szinte ugyanannyi bevétel esik ki a költségvetésből, mint amennyi - a kormány számításai szerint - befolyik a válságadóból.

Mennyit nyerhetsz az új adótáblával? - Így adózol jövőre

Alaposan felforgatja a jövedelmi viszonyokat a kormány, ha a jövő évi adóelképzelései valóban a kiszivárgott formában valósulnak meg. Rosszul csak a gyermektelen, átlagjövedelem alatt keresők járnak, ők sem nagyon, a háromgyermekesek viszont hatalmasat nyernek a változáson. A Portfolio.hu kiszámolta, kit hogyan érinthetnek a változások.
 

Itt az új adótervek: gyermekek utáni havi 10 ezer forint szja-kedvezmény, csökkenő adójóváírás, béren kívüli adózás

Határozottabb és erőteljesebb lesz a gyerekvállalás ösztönzése, a béren kívüli juttatások rendszerének teljes átalakítása, a tőkejövedelmekre is vonatkozó 16 százalékos szja-kulcs, egységesen 10 százalékra csökkentett társasági adó 2012-től, a minimálbér utáni járulékfizetés visszaállítása a vállalkozók számára, lex Audi – ezek egészítik ki a kormány adócsomagját az eddig ismerteken felül az Index értesülései szerint.

Kérje ajánlatunkat itt!
Rövid kérdőívünk után munkatársunk
ajánlatunkkal felkeresi Önt!
Szavazás